Souhrn událostí uplynulého dne – 21.3.2012

Ceny komodit obchodovaných na Plodinové burze Brno jsou stabilní

Ceny komodit obchodovaných na Plodinové burze Brno jsou stabilní. Za posledních čtrnáct dní se změnily pouze minimálně. Změny nedosahují ani dvou procent. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnila Plodinová burza Brno. "Ceny zaznamenávají v realizovaných obchodech velmi malé rozdíly" uvedl generální sekretář burzy Karel Zezula.

Lesy, příroda a zmatek v hlavách

Čtenář či divák sledující mediální aktivity kolem kauzy Národního parku Šumava je občas zahrnován i zvláštními termíny. Biologové, odborníci a vědci na něj chrlí výrazy jako trvalá udržitelnost, blízkost přírodě, biodiverzita a podobně.

Česká vláda chce omezit přísun financí z fondů EU

Česká republika má velké potíže s čerpáním prostředků z fondů Evropské unie. Problémy se objevily nejprve v některých regionálních operačních programech, následně Evropská komise pozastavila vyplácení dotací v resortu školství, a to všechno z důvodů podezření z korupce a špatné kontroly toku peněz.

Spotřebitel.net chce zvýšit pokuty nepoctivým obchodníkům

Za porušení zákona o ochraně spotřebitele nyní obchodníci mohou dostat pokutu až 50 milionů korun. Sdružení Spotřebitel. net chce do dvou měsíců předložit ministerstvu průmyslu a obchodu (MPO) návrh novely zákona na ochranu spotřebitele.

Holding LESS chce proniknout na trh s novou značkou potravin

Společnost Zelená Bohdaneč, která je součástí lesnického a dřevozpracujícího holdingu LESS, chce proniknout na trh s novou značkou přírodních produktů. Výroba je soustředěna kolem sídla lesnického gigantu v Bohdanči na Kutnohorsku a zaměřuje se na ovocné destiláty a likéry, mošty či různé druhy medu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info