Nesířené víno si získává popularitu v USA

Američané v roce 2011 předběhli Francouze a stali se největšími konzumenty vína na světě.  

Zákazníci v maloobchodním řetězci Whole Foods Market, největším prodejci biopotravin na světě, nejen zkoušejí nové druhy vína, ale stále více obracejí svoji pozornost na biovína vyráběná bez přidání jakékoli síry.

Aby uspokojila tuto poptávku, rozšiřuje Whole Foods Market svoji nabídku nesířených biovín. Stal se tak prvním maloobchodníkem v USA, který nabízí certifikovaná biovína bez síry z Itálie a Španělska. Nabízená biovína pocházejí z Bodegas Iranzo, jednoho z nejstarších vinařství ve Španělsku, a z nejúspěšnějšího italského biovinařství La Cantina Pizzolato. Z domácích zdrojů pochází stolní červené víno Roulé Rouge ze severní Kalifornie a víno od vinařství Frey Vineyards z oblasti Mendocino. Každá prodejna Whole Foods nabízí 10 až 20 biovín bez síry.

Zajímavý příspěvek k nesířeným vínům najdete na Veltlín.cz.

Zdroj: Organic-market.info, Kai Kreuzer

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info