Nová odrůda rajčete Red Egg

Holandská společnost Greenery uvedla novou odrůdu rajčete Red Egg s vyšším podílem dužiny a nižším obsahem šťávy.

    Holandská společnost Greenery obchodující s čerstvým ovocem a zeleninou uvedla novou odrůdu rajčete Red Egg a sdělila, že jejím klíčovým atributem je univerzálnost.

     Plody nové odrůdy charakteristického oválného tvaru podobného švestce jsou tmavě červené a mají vysoký podíl dužiny a nižší obsah šťávy, což usnadňuje manipulaci při zpracování a vaření, ale činí je rovněž velmi vhodné pro použití syrových v salátech.

     Odrůda byla vyvinuta ve spolupráci s výrobní skupinou Red Fresh Greenery, která ji bude pěstovat v rámci licence.  Podle pěstitelské společnosti Themato odrůda Red Egg lépe splňuje  požadavky spotřebitelů. Je nabízena celoročně nejen maloobchodníkům, ale také průmyslu potravinářských služeb.

     V maloobchodním prodeji bude mít tato odrůda své vlastní charakteristické balení. Bude v prodeji od začátku dubna ve velikostech balení 60 – 80 g, 80 – 125 g a 125 g a více.

     Společnost Greenery, která spolupracovala se společností Syngenta na oceněné odrůdě bezsemenné paprice Angelo, také uvedla další bezsemennou odrůdu papriky Sweet Pepper Power. Tato odrůda s oranžovými plody s typičtějším zvonovitým tvarem je také považována za ideální pro přípravu snacků a pro svačinové boxy pro děti.

http://www.nzpk.cz/objednavka-reprograficke-sluzby/

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info