Souhrn událostí uplynulého dne – 12.4.2012

TZ - Polská strana přislíbila předat ČR seznam problémových polských producentů

Pracovní tým Ministerstva zemědělství pod vedením náměstka ministra Martina Hlaváčka dnes ve Varšavě získal příslib dodání seznamu firem, které polská strana považuje za problematické z hlediska možného využití průmyslové soli a další dokumentaci o nezávadnosti soli obsažené v polských produktech.

Státní Lesy ČR vydělávají miliardy, soukromé lesnické firmy hlásí vysoké ztráty

Zatímco státní podnik Lesy ČR dosáhl za loňský rok zhruba šest miliard čistého zisku, soukromé lesnické firmy, které pro něj pracují, zaznamenaly rekordní ztráty - celkově půl miliardy korun. Tyto údaje agentury Čekia poskytla týdeníku Ekonom největší soukromá firma v oboru Less&Forest.

Veterináři: Chov nosnic doma je riziko

Státní veterinární správa (SVS) chladí nadšení lidí, kteří si v posledních týdnech kvůli drahým vejcím na trhu pořídili vlastní nosné slepice do domu či v některých případech i bytu či na balkon. Pokud si chovatelé nedají pozor a nezabrání nosnicím v kontaktu s volně žijícím ptactvem, mohli by slepice vystavit nebezpečí nákazy.

Podpora mladých zemědělců na bázi dobrovolnosti

Převážná většina členských států EU schválila zvláštní podporu pro mladé zemědělce prostřednictvím Společné zemědělské politiky, ale ne všechny státy jsou přesvědčeny, že by toto opatření mělo být povinné, jak bylo evidentní na zasedání zvláštního výboru pro zemědělství, které se uskutečnilo v minulém týdnu v Bruselu.

Sucho způsobí silný pokles sklizně obilovin ve Španělsku

Sklizeň obilovin ve Španělsku bude v důsledku sucha přetrvávajícího od listopadu o čtvrtinu nižší než v minulém roce. První odhady Asociace obchodníků s obilovinami a krmivy COCERAL ukazují na pokles produkce o 20 až téměř 40 %. Španělské ministerstvo zemědělství koncem března oznámilo, že v období od prosince do února spadlo jen 30 procent obvyklého množství srážek.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info