Veterináři vrátili do Polska půl tuny nekvalitního kuřecího masa

Státní veterinární správa (SVS) v uplynulém týdnu zakázala prodej více než půl tuny čerstvého kuřecího masa z Polska a nařídila jeho vrácení výrobci. Maso zadržené inspektory v Moravskoslezském kraji neodpovídalo požadovaným standardům, bylo znečištěno obsahem útrob a mělo pohmožděniny. ČTK o tom dnes informoval mluvčí SVS Josef Duben, podle něhož odhalili přestupky kontroloři také v dalších regionech.

Například v Karlovarském kraji SVS zjistila poměrně kuriózní případ porušení veterinárního zákona. Kontroloři tu objevili téměř deset kilogramů zvěřiny přepravované prostřednictvím České pošty. "Zásilka tála, byla změněná konzistence, tudíž byla na místě znehodnocena a okamžitě neškodně odstraněna," uvedl Duben.

V Pardubickém kraji objevila SVS zhruba 30 kilogramů hovězího a vepřového masa, ke kterému pracovníci prodejny při kontrole nepředložili doklady o jeho nabytí. Inspektoři proto zakázali prodej tohoto masa na dobu, než případ prošetří. V jiné pardubické prodejně odhalili 30 kilogramů telecího masa, ke kterému chyběly veškeré doklady. V tomto případě nařídili jeho likvidaci jako zboží neznámého původu.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info