Souhrn událostí uplynulého dne – 17.4.2012

PF zahájil informační kampaň, která má urychlit restituce

Pozemkový fond v březnu zahájil informační kampaň, s jejíž pomocí chce urychlit dokončení restitucí. Rozeslal proto dopis bezmála 40.000 restituentům, kteří s ním dosud nekomunikovali. Za první tři týdny kampaně na informační dopis zareagovalo 1200 z nich a každý den přibývají desítky dalších, sdělila ČTK mluvčí PF Monika Machtová.

TZ - Ministr zemědělství: Podporujeme co nejjednodušší nastavení systému přímých plateb

Vyjednávání o budoucí podobě Společné zemědělské politiky (SZP) Evropské unie po roce 2013 vzešlé z činnosti Gremia pro koncepční otázky a reformu Společné zemědělské a rybářské politiky bylo tématem dnešního kulatého stolu na Ministerstvu zemědělství.

Zemědělská produkce EU v roce 2011 výrazně stoupla

V uplynulém kalendářním roce se tržby ze zemědělské produkce EU oproti roku 2010 výrazně zvýšily. To nyní ukázala statistická výroční zpráva Evropské komise. Podle ní vzrostly v roce 2011 ceny rostlinné produkce o 7,5 %. Pro tento nárůst bylo rozhodující zvýšení cen obilovin, olejnin a krmných a proteinových rostlin.

SZPI odhalila klamavé obchodní praktiky v sedmi prodejnách

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) odhalila v sedmi obchodech nekalé obchodní praktiky. Jejich seznam zveřejnila na svém webu. Prohřešky se týkají zejména klamavě označených výrobků a manipulace s datem použitelnosti.

Počasí na jižní Moravě nepřeje ovocným stromům

Mrazíky v minulých dnech, vítr a chladné počasí nepřejí právě kvetoucím ovocným stromům. Jejich pěstitelé už teď hlásí škody, výši však nelze přesně odhadnout. Postižená bude například úroda meruněk, hrušek a švestek. ČTK to dnes řekl Josef Čačík ze společnosti Patria Kobylí, která se pěstováním ovocných stromů zabývá.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info