Začínající zemědělci mohou požádat o podporu už v červnu

Ministerstvo zemědělství se rozhodlo přesunout příjem 16. kola žádostí o dotaci na zahájení činnosti mladých zemědělců z podzimu už na léto letošního roku. Vyhovělo tak doporučením nevládních organizací, které zastupují zájmy začínajících farmářů. Příjem žádostí se uskuteční v červnu 2012.

„Mladý člověk, který začíná podnikat v zemědělské oblasti, může získat dotaci zhruba jeden milion korun. Celkem můžeme mezi letošní žadatele rozdělit 150 milionů korun,“ řekl ministr zemědělství Petr Bendl.

Peníze může začínající zemědělec ve věku do 40 let použít na uskutečnění svého podnikatelského plánu, například na výstavbu i rekonstrukci zemědělských staveb, nebo pořízení zemědělských strojů.

Přesný termín, kdy bude možné podat žádost o dotaci na zahájení činnosti mladých zemědělců, zveřejní Ministerstvo zemědělství minimálně čtyři týdny před zahájením příjmu žádostí na svých internetových stránkách www.eagri.cz v sekci Dotace, podsekce Program rozvoje venkova.

Ministerstvo zemědělství v rámci opatření „Zahájení činnosti mladých zemědělců“ dosud rozdělilo celkem 1,4 miliardy korun mezi téměř 1 300 žadatelů. Podporu vyplácí MZe prostřednictvím Státního zemědělského intervenčního fondu. Peníze na dotace pocházejí ze 75 % ze zdrojů Evropské unie a z 25 % z českého státního rozpočtu.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info