TZ - Zetor meziročně zvýšil v prvním čtvrtletí tržby o téměř 50 %

Pro skupinu Zetor Group, tradičního českého výrobce zemědělské techniky, začal letošní rok úspěšně – v prvním čtvrtletí zaznamenal tržby přes 1 miliardu Kč, což ve srovnání se stejným obdobím v uplynulém roce znamená nárůst o 46 %. Konsolidovaný hospodářský výsledek před zdaněním za první kvartál 2012 se zvýšil z loňského jednoho milionu na letošních 49 milionů korun. Příznivý vývoj lze přičíst významné zakázce na dovoz traktorů do Iráku, ale i poptávce na tradičních trzích, mezi které patří například Polsko, Česká republika či Slovensko. Také výhled na další období je podle zástupců Zetoru slibný, a to v souvislosti se zaznamenaným oživením poptávky.

„První čtvrtletíletošního roku je pro nás mimořádně příznivé. Vnímáme zvýšenou poptávku po našich traktorech, a to napříč celou produktovou škálou, přičemž vzrostl podíl traktorů s vyšším výkonem, což se projevilo ve vyšší marži,“ říká Petr Veselý, finanční ředitel ZETOR TRACTORS, a. s.  „Kromě narůstajícího zájmu o naše traktory ze zahraničí jsme také zaznamenali zvýšený zájem na domácím trhu, z čehož máme velkou radost,“ doplňuje Veselý.

Zvýšenou poptávku po traktorech Zetor lze přičítat i průběžnému navyšování investic a lidských kapacit v oblasti výzkumu a vývoje s cílem uvést inovované prvky co nejrychleji do sériové výroby a tím i ke konečnému zákazníkovi. Právě neustálý vývoj a inovace jsou jedním ze základních dlouhodobých cílů společnosti. „Usilujeme o to, aby pořízení zemědělské techniky značky Zetor bylo pro naše zákazníky chytrou volbou, která jim výrazně usnadní práci a ušetří náklady,“ říká Marián Lipovský, zástupce výkonného ředitele a výrobní ředitel ZETOR TRACTORS a.s.

Pro letošní rok připravil Zetor hned několik novinek. První z nich byl nový model traktoru Zetor Forterra HSX, který společnost představila před pár dny na brněnském veletrhu TechAgro. Na podzim se pak mohou zemědělci těšit na nový model malého kompaktního traktoru.

Mezi významné úspěchy zaznamenané v prvním čtvrtletí na odborné scéně patří ocenění loňské novinky HitchTronic zlatou medailí na mezinárodním veletrhu AgroTech, který se konal v Polsku, kde je Zetor ve výkonnostní kategorii 60 – 140 koní v posledních měsících jedničkou na trhu.HitchTronic je unikátní technologická funkce, díky níž se traktor sám automaticky přizpůsobí podmínkám terénu.

Kontakt pro další informace:

Linda Mauerová

Ogilvy Public Relations

E-mail: linda.mauerova@ogilvy.com

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info