TZ - Dozorčí rada Lesů ČR projednala závěry kontroly NKÚ u LČR

DR projednala na svém včerejším (19.4.2012) zasedání závěry kontroly NKÚ, a to v době, kdy podnik dosahuje za poslední dva roky nejlepších ekonomických výsledků za celou dobu své existence. „Dozorčí rada LČR se zcela ztotožnila se stanoviskem LČR, jak bylo prezentováno, a prohlašuje, že GŘ Ing. Svatopluk Sýkora a současné vedení podniku má plnou podporu všech členů DR,“ řekl k projednávanému bodu předseda DR LČR Miroslav Zámečník. DR ve spolupráci s LČR přijala za účelem zlepšení informovanosti o skutečném stavu hospodaření LČR a jejich činnosti následující opatření: 

LČR budou předkládat k projednání na DR a zveřejňovat na svém webu následující informace:  

1.  Ve čtvrtletních intervalech budou LČR zveřejňovat informace o správě finančních prostředků (finanční portfolio) a současně budou projednány na každém jednání DR. DR současně konstatuje, že LČR jsou připraveny v řádech týdnů k převedení volných finančních prostředků k dispozici pro potřeby státu.

2.  LČR budou projednávat a zveřejňovat přehlednou a strukturovanou informaci o nadlimitních výběrových řízeních po jednotlivých titulech v rozsahu: název, datum vypsání, předpokládaná hodnota zakázky, počet podaných nabídek, vítězná nabídka, dosažený rozdíl mezi předpokládanou hodnotou nabídky a vysoutěženou cenou. DR je nadále tak jako dříve připravena pokračovat ve spolupráci s TIC.

LČR budou na jednání DR předkládat následující informace:

  • informace o čerpaných marketingových, právních a poradenských službách  (objem, čerpání)
  • informace o nejčastějších dotazech médií vč. poskytnutých odpovědí

DR dále žádá LČR:

  • předložit na další jednání aktuálně platnou Koncepci strategie a rozvoje podniku  - tuto koncepci DR posoudí z hlediska aktuálnosti a případně navrhne ve spolupráci se zakladatelem rozsah zásadních otázek koncepce rozvoje podniku 

Dále DR přijala ve vztahu ke KZ NKÚ pro svou činnost následující opatření:

  • DR konstatuje že od 1.7.2010 dosud nebyly vynaloženy prostředky na poradenské služby
    • DR zvýší součinnost se zakladatelem při provádění veřejnosprávních kontrol v LČR a jejich výsledky bude projednávat na svých zasedáních

KONTAKT:

Zbyněk Boublík Tiskový mluvčí Lesů ČR E-mail: Boublik@lesycr.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info