Spolupráce v oblasti biopotravin

Opatření pro hladký obchod s biopotravinami mezi Evropskou unií a Spojenými státy americkými.

Biovýrobky certifikované v Evropě nebo ve Spojených státech amerických mohou být prodávány jako bio ve všech regionech počínaje 1. červencem 2012. Oficiální dopisy potvrzující toto partnerství byly podepsány v německém Norimberku v průběhu konání oborové výstavy biopotravin BioFach World Organic Fair. Partnerstvím tak byly odstraněny významné vzájemné obchodní bariéry.Pěstitelé a společnosti, které chtějí obchodovat s bioprodukty v Evropě e ve Spojených státech amerických musejí získat další certifikáty na dva standardy, což znamená další proces o dvou krocích. Po novém odsouhlasení všech výrobků mohou být prodávána a balena jako například certifikované biomaso, cereálie nebo víno.

Veškeré výrobky prodávané za platnosti výše uvedeného partnerství musí být přepravovány lodí s certifikátem pro vývoz biopotravin, v němž je stvrzeno toto: 

  • Ověření lokality výroby
  • Identifikaci organizace, která zajistila certifikaci bioproduktu
  • Ověření, že nebyly použity zakázané látky ani metody
  • Certifikace, že byly splněny termíny vzájemných vazeb a povolení, aby se mohlo s certifikovanými potravinami obchodovat

 Fleischwirtschaft International, 2012, 27, č. 1, s. 8 ISSN 0179-2415US and EU form partnership

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info