Spolupráce při koordinaci bezpečnosti potravin v USA

Illinoiský technologický institut pro bezpečnost potravin a zdraví (IIT IFSH) bude koordinovat společnou alianci národní bezpečnosti potravin, aby napomohl potravinářskému průmyslu přizpůsobit se aktu modernizace bezpečnosti potravin (FSMA) ve vztahu k požadavkům preventivního kontrolního řízení.

Americký úřad pro kontrolu léků a potravin (FDA) poskytuje jednoletý partnerský grant ve výši 1 milion USD na podporu spolupráce IIT-IFSH-FDA pro vytvoření sdružení pro preventivní kontrolu bezpečnosti potravin (FSPCA). Společnost bude vyvíjet a standardizovat tréninkový, na průmysl orientovaný plán, vytvářet tréninkové pohotové a na webu založené moduly poskytující a šířící informace o technických a vědeckých základech pro zjišťování rizik spojených se specifickými komoditami a průmyslovými sektory pomocí regulací FSMA.

Bude vytvořena síť technické asistence pro malé a střední potravinářské společnosti. Dále budou předloženy preventivní kontrolní moduly pro průmysl a budou poskytnuty systémy řízení a provádění preventivních kontrol.

IIT IFSH bude provádět dálková školení ve svých školicích střediscích. FDA počátkem roku 2012 vydala návrh pravidel pro zavedení preventivních kontrolních měřítek. Po jednotlivých zařízeních je požadováno, aby vytvořila plán bezpečnosti potravin, který by identifikoval cesty k zamezení nebezpečí a plán, jak budou výrobci sledovat preventivní kontrolu, aby se ujistili, jak pracují a že korigují problémy způsobem, jakým je třeba.

Food Technology, 2012, 66, č. 2, s. 14

IIT directs alliance

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info