Nové druhy rýže v USA

Nově vyvinuté odrůdy rýže nabízejí specifickou kvalitu požadovanou pro některé vysoce hodnocené trhy. Američtí výzkumníci pracující na základě požadavků odboru zemědělského výzkumu amerického ministerstva zemědělství a universit v Texasu, Arkansasu, Clemsonu a mezinárodního výzkumného ústavu pro vývoj rýže vyvinuli druh rýži JES. Je to aromatická, do měkka vařená dlouhozrnná rýže jasmínového typu. Dále byla vyvinuta rýže Charleston Gold. V tomto případě se jedná o aromatickou rýži, která dává výborné výnosy, je odolná vůči chorobám a má dobrou kvalitu v průběhu vaření. Práce na šlechtění nových kultivarů rozšířila příležitosti uplatnění na trhu amerického rýžového průmyslu. Výzkumníci směřují podle ARS (Agricultural Reasearch Service) Ministerstva zemědělství USA (USDA) k vyššímu cíli ve zlepšení bezpečnosti potravin.

Food Technology, 2012, 66, č. 2, s. 16

ARS develops new rice

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info