Inovovaný portál o biopotravinách a zdravém životním stylu MéBIO.cz

V květnu 2012 byl spuštěn nový portál o biovýrobcích a zdravém životním stylu s názvem MéBIO. Za projektem MéBIO stojí jako hlavní partner známý výrobce škrobů, pudingů a dalších instantních produktů společnostAmylon, a.s.a marketingová agentura STRATEGY.CZv rámci projektu Marketing+Design, jež inovaci portálu jak po grafické, uživatelské, tak textové stránce zrealizovala. Cílem webových stránek s recepty, farmářskými trhy, akcemi a odbornými články je inspirovat, vzdělávat a šířit informace o životním stylu, ve kterém hlavní roli hrají ekozemědělství a bio segment.

Více vzdělávání a informací o bio životním stylu

Projekt MéBIO byl vytvořen za účelem vzdělávání a osvěty o zdravém životním stylu, který je budoucností naší planety. Naším cílem je přitáhnout k biopotravinám nejen zaryté zastánce a vegetariány, ale hlavně mladé rodiny, maminky s dětmi a všechny lidi, kteří se zajímají o zdraví životní styl. Vysvětlit, že bioprodukty nejsou jen sója, ale i jakostní steak z hovězího masa,“ říká vedoucí projektu MéBIO Tereza Svobodová z agentury Strategy.cz. Na stránkách portálu MéBio najde návštěvník mnoho informací a to nejen články, zdravé recepty, ale i seznam farmářských trhů, kde může nakupovat ve svém okolí, ale také veletrhy a akce s tématikou zdraví a spousty dalšího. „Web by měl k biopotravinám a k biovýrobkům přivést všechny věkové kategorie a hlavně rodiny s dětmi, protože důležité je uvědomit si, že biovýrobky nejsou jen obyčejné věci se zvýšenou cenou, ale že mají své opodstatnění a výhody pro nás pro všechny,“ dodává marketérka Tereza Svobodová.

Na webových stránkách www.mebio.cz najde návštěvník nejen články o tom, co je bio životní styl a jak se liší bioprodukty od produktů v konvenční kvalitě, ale i další odborné články o konkrétních otázkách a tématech týkajících se zdravého životního stylu. Součástí portálu je také databáze receptů na pokrmy připravované z biopotravin, která se stále rozšiřuje o nové nápady a to jak od našich redaktorů, tak od samotných čtenářů.

Portál, který chce komunikovat

Dalším z cílů je, aby se portál stal součástí oblíbených stránek uživatelů. Proto zde najdou nejen důležité a zajímavé informace, ale sami se mohou na obsahu podílet.  „Nyní mohou uživatelé portálu hodnotit články a recepty, sami přidávat chutné recepty, zajímavé akce a farmářské trhy, dále posílat novinky a informace,“ říká Tereza Svobodová. Uživatelé mohou také přispívat svými vlastními články, které mohou posílat do redakce portálu. Po schválení budou vybrané příspěvky uveřejněny.

Využití komunitních prvků je směr, kterým by se podle Svobodové měl portál ubírat. V budoucnu je v plánu obohacení portálu o mnoho dalších rozšíření právě podle potřeb a přání uživatelů. „Již nyní je k dispozici také sekce Biovýrobků, kde uživatel získá přehled o těchto výrobcích na českém trhu. Důležitá je také Poradna, která usnadní komunikaci. Každý má možnost poslat svůj dotaz ohledně bio, či zdravého životního stylu a naši redaktoři co nejdříve odpoví přímo na stránkách,“ dodala závěrem Tereza Svobodová.

Kontakt:

Martina Ďaďovákoordinátor projektu dadova@mplusd.cz

Popis zdroje: Partnerem MéBio je Amylon česká společnost se 100 letou tradicí

Proč je AMYLON, výrobce škrobů, pudinků a dalších produktů pro vaření naším partnerem?   

O  nasměrování společnosti Amylon k bio nám řekl Ing. Vladimír Zeman: „Vždy jsme kladli důraz na zachování tradičních receptur našich pudinků. V poslední době jsme však si více uvědomovali nutnost inovací v sortimentu, kterými bychom odpověděli na měnící se požadavky zákazníků v zahraničí i u nás, a rozhodli jsme se zareagovat na sílící trend produkce bio výrobků."

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info