Souhrn událostí uplynulých dní –11.-13.5.2012

Ustájení prasnic v EU od roku 2013

Březí a jalové prasnice musí být v celé Evropské unii počínaje 1. lednem 2013 ustájeny ve skupinách. Podle předpisů mají být prasnice a prasničky ustájeny nejpozději od 29. dne březosti až do jednoho týdne před předpokládaným termínem oprasení. To se netýká pouze podniků, které mají ve stavu méně než 10 prasnic.

Osm potravin vyhrálo Regionální potravinu Plzeňského kraje

Bílý jogurt, grahamový šáteček, sušené hrušky, uzený kapr, medovina a další tři potraviny od menších farmářů a výrobců vyhodnotila komise třetího ročníku soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2012. Soutěžilo 63 výrobků od 25 výrobců, které posuzovali zástupci kraje, Agrární komory, ministerstva zemědělství, veterinární správy, potravinářské inspekce a Místní akční skupiny Pošumaví.

ČSÚ: Stavy prasat a slepic v ČR klesly na historická minima

Stavy prasat v Česku od loňska klesly o desetinu na 1,58 milionu kusů, což je nejméně od roku 1921. Snižovaly se také počty drůbeže, zejména slepic, kterých také ubylo na historické minimum. Naopak přibylo skotu, ovcí, koz a koní.

Veterináři objevili na farmářských trzích špatně skladované uzeniny

Státní veterinární správa (SVS) v uplynulých dnech odhalila po celém Česku několik přestupků na farmářských tržištích, informoval dnes mluvčí SVS Josef Duben. Šlo především o nedodržení teploty skladování uzenin a sýrů, ale také nesprávné značení potravinářských výrobků.

Ministr Petr Bendl na konferenci v Salzburgu: Evropa by měla investovat do akvakultury

Český ministr zemědělství Petr Bendl se v Salzburgu účastní ve dnech 10. až 11. května spolu se svými evropskými kolegy konference Společná rybářská politika: Budoucnost akvakultury? Účastníci se zabývají evropským rybářstvím.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info