Moravským vinařům se v Londýně dařilo

Šest stříbrných a 21 bronzových medailí vezou z londýnské soutěže Decanter World Wine Awards moravští vinaři. Nejúspěšnějším moravským vinařstvím byl Znovín Znojmo se ziskem tří stříbrných medailí, jedné bronzové a dvou diplomů. Sdělili to zástupci Vinařského fondu.

Jednu stříbrnou a dvě bronzové veze z Londýna Nové vinařství, čtyři bronzové získal vinař Josef Dufek. Devátého ročníku soutěže se zúčastnilo více než 14 tisíc vín z celého světa, která hodnotili porotci z 25 zemí. V Londýně bodovalo několik moravských vín, která získala ocenění také na nedávné soutěži Concours Mondial de Bruxelles v portugalském Guimarāes.

"Nejvíc nás těší, že se v Londýně mezi světovou špičku probojovala typově všechna naše vína bez rozdílu barvy, ročníku nebo přívlastku. Ve světě je díky tomu Česká republika vnímána jako země, kde vinaři umějí vyrobit skvělá bílá i červená vína, jedinečná rosé, sekty hrdě konkurující francouzské elitě a zcela výjimečná ledová a slámová vína," uvedl ředitel Národního vinařského centra Pavel Krška.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info