Souhrn událostí uplynulého dne – 22.5.2012

Vláda bude znovu jednat o vzniku Státního pozemkového úřadu

Vláda na své středeční schůzi znovu projedná zákon o vzniku Státního pozemkového úřadu, který má od příštího roku nahradit současný Pozemkový fond a síť pozemkových úřadů. Kabinet jednání o předloze minulý týden přerušil poté, co ministři nedošli ke shodě na tom, zda bude nový úřad moci finančně podporovat zemědělce.

Myslivci řeší, zda budou mít kde lovit

Mysliveckým sdružením skončí v příštím roce po deseti letech nájemní smlouvy na honitby. Tedy na několik set hektarů lesů, polí, luk a vodních ploch, na nichž vykonávají mysliveckou činnost. Někteří se proto začínají obávat o to, aby měli do budoucna zajištěné místo, kde se budou moci o zvěř starat a kde budou mít možnost lovit.

Třinácté kolo příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství bude spuštěno v červnu

V rámci třináctého kola Operačního programu Rybářství 2007 – 2013 mohou zájemci od 19. června 2012 předkládat Žádosti o dotace na projekty v opatření 3.2 Opatření na ochranu vodních živočichů a rostlin, záměr b) vysazování úhoře říčního. Příjem žádostí skončí 25. června 2012.

Zimní ztráty včel nižší, než se očekávalo

Včelaři předpokládané ztráty včelstev v zimě 2011/2012 nebyly tak silné, jak se s obavami očekávalo. Podle včelařů mohly ztráty dosáhnout až 30 %. Jak uvedla Zemědělská komora Severního Porýní-Vestfálska, byly v této spolkové zemi zjištěny 20% ztráty. V rámci Německa to je 22 % včelstev.

Le Monde: Indická geneticky modifikovaná bavlna je zklamáním

Klesající produkce, stoupající náklady, nové nemoci: deset let poté, co byla v Indii s velkými nadějemi zavedena geneticky modifikovaná bavlna, která měla podpořit ekonomiku, jsou farmáři hluboce zklamaní jejími výnosy a ptají se, zda to všechno stálo za to, napsal francouzský list Le Monde.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info