V Ratibořicích se již tuto sobotu uskuteční Svatojánské farmářské slavnosti

Kozí farma Dvůr Ratibořice rodiny Dobrovolných se v loňském roce stala dějištěm historicky prvních Farmářských slavností. Více než tři tisícovky návštěvníků byly z akce tak nadšeny, že se Dobrovolní rozhodli dopřát jim tento slavnostní den i letos. Svou farmu otevřou veřejnosti již tuto sobotu (2. června). Svatojánské farmářské slavnosti pořádá rodina Dobrovolných ve spolupráci se společností Park Tři věže, záštitu nad akcí převzal ministr zemědělství Petr Bendl a Kraj Vysočina.

Chov šesti stovek bílých krátkosrstých koz na farmě rodiny Dobrovolných se řídí pravidly ekologického zemědělství. Krmivová základna pro kozy je zajišťována vlastními silami - na vlastních pozemcích podléhajících kontrole ekologického zemědělství. Součástí farmy je mlékárna, kde se denně zpracovává veškeré vyprodukované kozí mléko v bio kvalitě. Finálním produktem je široká škála výrobků značky DoRa – vyjma mléka i jogurty, sýry, tvarohové krémy a syrovátkové nápoje, které získaly mnoho ocenění a jsou distribuovány v biokvalitě do prodejní sítě. Kromě prohlídky farmy si tak budou moci návštěvníci Farmářských slavností přímo na místě zakoupit i tyto produkty. V loňském roce na ně stála předlouhá fronta.

A jaký program bude pro děti i dospělé připraven letos? Celé slavnosti se ponesou v duchu motta: „Pojďte společně s námi poznat tradice a svátky naší země, život na farmě a řemesla z vašeho kraje.“ Tentokrát ale budou moci přítomní poznávat, hrát si a tancovat i se severoamerickými indiány. Děti si kromě plnění farmářské stezky užijí i spoustu tvořivých radovánek v dílnách. Vyrobí šperk pro maminku či babičku, naplní si skleničku levandulovým olejem od farmáře, namalují si květináč, do nějž si zasadí letní kytičku, či si ozdobí proutěný košíček na stůl.

Tak 2. června na shledanou v Ratibořicích!

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info