Tradice, kvalita a jistota

V Jižním Tyrolsku hraje zemědělství a kulinářství důležitou úlohu. Typické produkty tohoto regionu totiž kombinují alpskou tradici se středomořskou vášní pro dobré jídlo.

Už samotná horská krajina je dobrým důvodem, proč se vydat do Jižního Tyrolska. Naleznete tu nádherné výhledy na Dolomity, husté lesy, úrodná alpská údolí s vinicemi či jabloňovými sady a mnoho selských stavení. Nejsevernější italská provincie je známá svou regionální kuchyní a zdejšímipo domácku vyráběnými produkty: jemně kořeným špekem a jedinečnými druhy vín.

Nesmíme zapomenout, že Jižní Tyrolsko je místem, kde se střetává řadakultur. Zde na jižní straně Alp se mísí německá, italská a ladinská tradice, což vytváří zajímavý obraz tohoto regionu. Možností, jak poznat tuto netradiční směsici kultur, je celá řada: od turistiky podél horských pastvin až po nákupy ve městech.

Jihotyrolská jablka g.g.A., jihotyrolský špek g.g.A. a jihotyrolská vína DOC patří ke třem klíčovým produktům tohoto regionu. Spojují všechny vlastnosti, které jsou typické pro zemědělské produkty severoitalskýchoblastí. Před chladnými severními větry chrání region Alpy, z jihu počasí ovlivňuje středomořské klima. Tato kombinace propůjčuje jihotyrolským produktům výjimečné místo. Zároveň s tím garantují výrobci těchto produktů svým zákazníkům tradiční a ekologické pěstitelské metody, lásku kzemědělské půdě spolu s vysokou jakostí a kontrolou. Proto si můžete být jisti, že výrobky, které si koupíte, mají opravdu tu nejvyšší kvalitu.

Díky tomu nesou tyto tři produkty evropskou pečeť kvality: g.g.A. (znamená „chráněná zemědělská kvalita“) a DOC („chráněné označení původu“). Tyto známky totiž zaručují, že se výrobky vytváří podle tradičních metod a přísných pravidel. Přesně tyto vlastnosti charakterizují tři jihotyrolské produkty: jihotyrolská jablka g.g.A., jihotyrolský špek g.g.A. a jihotyrolskévíno DOC.

Další informace k produktům s evropským označením kvality naleznete na: www.suedtiroler-originale.info

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info