Soutěž Procházka po českém venkově má své vítěze

Tři hlavní výhry soutěže Ministerstva zemědělství nazvané Procházka po českém venkově již mají adresáty. Cílem soutěže, kterou pořádalo MZe na svých internetových stránkách od 2. dubna do 22. května, bylo seznámit veřejnost s konkrétními výsledky Programu rozvoje venkova (PRV). Jeho prostřednictvím přispívá Evropská unie ke zkvalitnění života v malých městech a vesnicích.

„Potěšil mě zájem a znalosti, které soutěžící projevili. Díky hlavním výhrám, kterými jsou víkendové pobyty pro dvě osoby na farmách podpořených z Programu rozvoje venkova, tak budou mít vítězové možnost vidět, jak tento program venkovu pomáhá. Od roku 2007 byly jeho prostřednictvím například opraveny silnice, postaveny nové penziony zaměřené na agroturistiku a otevřena nová muzea,“ řekl ministr zemědělství Petr Bendl.

Každý soutěžící, který zodpověděl správně alespoň 10 z 12 otázek, postoupil do slosování o tři hlavní výhry. Při dnešní slavnosti si výherci převzali diplomy a vouchery na pobyty. Víkendový pobyt pro 2 osoby na Smetanově statku získala paní Jana Duchečková, na koňské farmě Heroutice stráví víkend paní Pavlína Neugebauerová a ve srubu Karolina v Orlických horách paní Marta Jelínková.

V rámci soutěže Procházka po českém venkově vznikly speciální webové stránky, na kterých lidé najdou zajímavosti z venkovských oblastí a netradiční tipy na trávení volného času. Na webových stránkách www.ceskyvenkov.eagri.cz je popsáno 12 projektů financovaných z PRV a ke každému z nich se vázala jedna soutěžní otázka. Každý účastník soutěže také automaticky získal elektronickou kuchařku regionálních potravin.

V rámci Programu rozvoje venkova bude vyhlášeno 16. kolo příjmu žádostí, kde bude rozděleno 700 milionů korun. Příjem žádostí se uskuteční ve dnech 27. 6. až 3. 7. 2012.

Kateřina Böhmová,

ředitelka Odboru komunikace MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info