Insekticid pro ochranu karotky proti pochmurnatce mrkvové

Ve Velké Británii byl schválen insekticid Coragen pro ochranu karotky proti pochmurnatce mrkvové.

    Insekticid Coragen s aktivní látkou Rynaxypyr chlorantraniliprol od společnosti DuPont byl schválen pro ochranu proti pochmurnatce mrkvové (Psila rosae) u karotky pro používání ve Velké Británii.

     Larvy pochmurnatky mrkvové (Psila rosae) mohou poškozovat nebo likvidovat rostliny karotky tím, že se živí jejich kořeny. V posledních letech byly hlavním způsobem ochrany pyrethroidové insekticidy, které také zůstávají dostupné pro pěstitele.

     Člen výboru pro výzkum a vývoj Britské asociace pěstitelů karotky (British Carrot Growers Association)  řekl: Po léta jsme spoléhali na jedinou aktivní látku, která je velmi úspěšná, co se týká ochrany, ale tato praktika neumožňovala správný přístup k zvládání resistence pochmurnatky vůči insekticidům. 

     S doplňkem přípravku Coragen bude odvětví schopno integrovat tento nový materiál do programů ochrany, aby dosáhlo dlouhodobé udržitelné ochrany proti tomuto významnému škůdci.

     Pokusy financované společností Horticultural Development Company ve Warwick Crop Centre nedávno ukázaly, že Coragen poskytl úroveň ochrany, která byla přinejmenším tak účinná a někdy lepší než standardní insekticidní program.

     Coragen je již schválen jako ochrana proti larvám u jabloní a hrušní.

Horticulture Week, 2012, 18 May, s.24

http://www.nzpk.cz/objednavka-reprograficke-sluzby/

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info