Vývoz vepřového masa na vzestupu

Nízký směnný kurs eura a vysoká poptávka po vepřovém mase ze třetích zemí by měly usnadnit vývoz této komodity. 

Rozpoložení na trhu s vepřovým masem v Německu je v současné době rozdělené na dvě části. Porážkové provozy se již několik dní snaží vyvinout tlak na cenu vepřového masa. Tento krok odůvodňují naplněním chladírenských skladů až po okraj a ustrnutím vývozu. Především obchod s Ruskem je údajně zdrojem problémů. Také vývoz šunky do Itálie je podle jejich názoru obtížný.

Naproti tomu tržní experti hodnotí situaci úplně jinak. Nízký kurs eura stejně jako pokračující vysoká poptávka po mase ze strany třetích zemí jako je Čína, Ukrajina a Bělorusko by měly vývoz usnadnit. Experti počítají s tím, že vývoz vepřového masa bude prosperovat i v příštích týdnech. Kromě toho by měla posilovat i domácí poptávka po vepřovém mase díky nadcházející sezóně grilování a blížícímu se mistrovství Evropy ve fotbale.

Exporte ziehen wieder an

www.topagrar.com

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info