Do Česka a na Slovensko míří kavárenský řetězec Coffee Bean

Americká společnost Coffee Bean, která spravuje třetí největší kavárenský řetězec na světě, připravuje vstup do České republiky a na Slovensko. První kavárny plánuje Coffee Bean na tuzemském trhu otevřít příští rok na jaře. Informaci zveřejnil specializovaný portál FranchisingINFO.cz.

Coffee Bean už v Česku hledá obchodního partnera, který vybuduje franšízovou síť kaváren. "Není rovněž vyloučeno, že převezme existující síť na trhu, a tím zahájí aktivity vlastními kavárnami," uvedl portál FranchisingINFO.cz, podle kterého Coffee Bean v Česku a na Slovensku plánuje postupně vybudovat síť 15 až 25 kaváren.

První obchody se zrnkovou kávou a sypanými čaji The Coffee Bean & Tea Leaf byly otevřeny v USA. Po roce 1980 se jejich koncept změnil na kombinaci prodejny a kavárny či čajovny a řetězec poté expandoval po celých Spojených státech. První franšízový obchod společnost Coffee Bean otevřela v roce 1996 v Singapuru. Nyní už provozuje více než 800 franšízových poboček v USA, Kambodži nebo Číně. V posledních letech se do hledáčku firmy dostala i Evropa.

V České republice nyní provozuje kavárny zhruba deset velkých kavárenských řetězců, jako je například americký Starbucks či australský řetězec Gloria Jean's Coffees.

Coffee Bean podle portálu FranchisingINFO.cz není jedinou americkou značkou, která uvažuje o vstupu na český trh. Podle Jany Rückerové z obchodního oddělení velvyslanectví USA do Česka míří například gastronomické řetězce Applebees, Carl’s Jr. - CKE Restaurants, Papa John’s, Pollo Tropical či vzdělávací síť Crestcom. O Česko se zajímá také společnost ComForcare, která poskytuje služby seniorům.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info