Stanovisko Ministerstva zemědělství k zavádějící interpretaci financování přednášek Jakuba Vágnera

Ministerstvo zemědělství odmítá zavádějící interpretace související se sérií přednášek o sladkovodním rybářství, které se v posledních dnech objevily v českých médiích. Ministerstvo považuje sérii přednášek zřejmě nejznámějšího českého rybáře Jakuba Vágnera za úspěšnou a efektivní cestu k popularizaci oboru. Podobně věc nejspíš vidí zástupci škol, na které se letos nedostalo, když po skončení série vyvinuli enormní zájem o její prodloužení.

Z finančních prostředků na akci nebyla hrazena jen mzda Jakuba Vágnera, ale byl z nich financován také celý realizační tým, organizační, technické a dopravní náklady všech akcí, kterých se zúčastnily na 4 tisíce žáků základních a středních škol.

Pokud někdo tvrdí, že od zástupců rybářského svazu by stejné přednášky přišly na pár stokorun, přehlíží realitu. Je evidentní, že sama média aktivity Jakuba Vágnera prezentují často a s chutí, zatímco jiní rybáři či zástupci rybářského svazu se na stránkách a obrazovkách médií objevují spíš výjimečně. Přednášky bez Jakuba Vágnera by nikdy nebyly stejné, protože pro mladou generaci je zajímavým rybářem, který mnohé dokázal, je schopen o tom nesmírně poutavě vyprávět a umí své zkušenosti vhodně prezentovat a proložit informacemi o rybářství obecně.

Kateřina Böhmová,

ředitelka Odboru komunikace MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info