Aplikace pro chytré telefony učí rozlišovat barvu, vůni a chuť vína

Templářské sklepy Čejkovice dají možnost milovníkům vína přiučit se sommelierským dovednostem prostřednictvím soutěže v mobilní aplikaci Templářská vína.  Nejúspěšnější soutěžící získá příležitost účastnit se kurzu a stát se profesionálním sommelierem.

Nová verze aplikace Templářská vína přináší soutěž, ve které se uživatelé budou učit sommelierským dovednostem se sklenkou vína v jedné ruce a chytrým telefonem ve druhé. Jemné odstíny barvy, vůně a chutě vína budou rozlišovat u 8 odrůd přívlastkových vín z řady Sanctus Victoria ročníku 2010. Pro každou odrůdu je připraven sommelierský kvíz s 10 otázkami. Aplikace zpětně vyhodnotí správnost odpovědí. Uživatel, který za své odpovědi nasbírá nejvyšší počet bodů, získá možnost účastnit se profesionálního kurzu s vicepresidentem Asociace sommelierů Ivo Dvořákem, což je nejprestižnější sommelierské vzdělání v České republice. Po zdárném absolvování zkoušek může obdržet titul „CERTIFIKOVANÝ SOMMELIER“. Pro dalších 10 úspěšných soutěžících je připravena dvoudenní Templářská škola vína.

Tato první multiplatformní vinařská aplikace má za cíl zábavnou formou šířit vinařskou kulturu. „Uživatelé se například dozvědí, že víno může mít barvu lněného plátna, vonět po křídě a v chuti mohou dominovat robustní cukry. To jsou jen ukázky standardní vinařské terminologie,“ informuje Jakub Šamšula, sommelier Templářských sklepů Čejkovice, který sestavoval otázky do soutěže.

Aplikace Templářská vína slouží také jako kapesní průvodce vín z řady Sanctus Victoria a praktický vyhledávač vinoték, restaurací a prodejen s dárkovým zbožím. S využitím GPS navigace může uživatel objevit až 160 prodejních míst po celé ČR s možností vyhledávání nejbližšího místa v okolí. Pomáhá zákazníkům zorientovat se v nabídce Templářských sklepů a usnadňuje nákup vín, mimo jiné i propojením na e-shop.

Aplikace byla vyvinuta pro nejrozšířenější a rychle rostoucí platformy operačních systémů pro chytré telefony –  iOS a Android. Ke stažení je zcela zdarma. Technologickým dodavatelem je společnost CCV Informační systémy, na vzniku aplikace se podílely také společnosti Inflex a Promo Planet. Nová verze je k dispozici na AppStore a Google Play od 15. června.

Kontakty a bližší informace

 

Tisk

 

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info