Floristická soutěž na Havířovu v květech má svého vítěze

Z deseti floristických divů světa letos vybírali návštěvníci Havířova v květech dílo, které se jim líbilo nejvíce. Floristické soutěže se v sobotu 16. června zúčastnilo 10 floristických družstev z Česka a Slovenska, jejichž členové tvořili to, co považují za div světa.

Na travnaté ploše vedle náměstí Republiky od ranních hodin vznikaly pod rukama floristů Eiffelova i Těžní věž, Planeta Země, dílo Láska, Sopka, Křeslo pro hosta, Čínská architektura, Letadlo, Apple nebo Bezstarostný spánek.

Celkem se hlasování o nejlepší floristický výtvor účastnilo 1126 návštěvníků akce. Nejvíce hlasů - 330 - získalo letadélko z květin týmu Zahradnictví Kamélie. Druhý největší počet hlasů - 195 - mělo dílo Planeta Země soutěžících z pražské Sempry a na pomyslném bronzovém místě skončila Eiffelova věž slovenského týmu z Kvetinárstva Čierny tulipán.

Návštěvníci Havířova v květech měli letos možnost vybrat i nejpěkněji nazdobený vůz světové značky nebo auto veterána. Nejvíce se jim líbil květinami ozdobený návěs s motorkami, pak černý chevrolet a na třetím místě podle hlasů diváků skončilo nazdobené camaro. Z vystavených veteránů milovníky vozů nejvíce oslovil žlutý Franklin, o druhé a třetí místo se dělilo hnědé a červené Cabrio.

Další informace

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info