Majitele Staropramenu StarBev koupila skupina Molson Coors

Severoamerická pivovarská skupina Molson Coors Brewing Company dokončila převzetí skupiny StarBev, jejíž vlajkovou lodí jsou tuzemské Pivovary Staropramen. Svou novou divizi devíti pivovarů přejmenovala na Molson Coors Central Europe. Jejím generálním ředitelem se stal Mark Hunter (49), jenž doposud vedl pobočku Molsonu pro Velkou Británii a Irsko.

"Máme velkou radost z dokončení této akvizice, která podstatně posílí náš růstový profil a rozšíří naše portfolio prémiových značek," řekl prezident a generální ředitel společnosti Molson Coors Peter Swinburn.

O StarBev měli zájem i Japonci

Evropská komise začátkem června povolila Molson Coors koupi StarBev od investiční společnosti CVC Capital Partners. Obě firmy se na obchodu dohodly již v dubnu. O StarBev usiloval těsně předtím i japonský výrobce piva Asahi. Transakce za 2,65 miliardy eur (67 miliard korun) prý neohrozí konkurenční prostředí na trhu.

Pivovary Staropramen jsou za Plzeňským Prazdrojem dlouhodobě dvojkou na českém pivním trhu, na němž mají zhruba 15procentní podíl.

CVC Capital Partners skupinu StarBev koupila v prosinci 2009 koupila od pivovarského gigantu AB InBev.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info