U Modravy se budou kácet stromy, ekologové chystají blokádu

V lokalitě Na Ztraceném u Modravy v šumavském národním parku, kde loni aktivisté blokovali kácení, budou lesníci opět porážet kůrovcem napadené stromy. V takovém případě jsou aktivisté připraveni ihned zahájit blokádu, píše dnešní regionální MfD.

V lokalitě je přes tisícovku napadených stromů, které správa parku začala nastojato odkorňovat. Je to ale drahý a pomalý postup. Dělníci nepostupují tak rychle, aby stihli kůrovce zastavit, a proto zde bude park kácet. Aktivisté oznámili, že s prvním poraženým stromem okamžitě zahájí blokádu. Nepomohla ani tajná vyjednávání správy parku, obce Modravy a aktivistů.

Kácení potvrdil deníku i mluvčí správy parku Pavel Pechoušek. Podle mluvčího loňské blokády Vratislava Vozníka je okamžitě připraveno vyjet na Šumavu třicet až čtyřicet lidí, pokud park neustoupí od plánů kácet stromy.

Na postup se připravila i Modrava, která měla podle soudu loni právo blokádu rozpustit. "Mám připravené rozhodnutí o rozpuštění blokády ve třech jazykových mutacích, jsem v kontaktu s policií," řekl starosta Antonín Schubert.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info