Vyšší daň z pesticidů v Dánsku

Za účelem ochrany životního prostředí rozhodl dánský parlament o větším zdanění přípravků na ochranu rostlin.

Dánský parlament se velkou většinou usnesl na větším zdanění přípravků na ochranu rostlin. „Nové nařízení má rozhodující význam, pokud chceme používání škodlivých účinných látek v rámci naší minimalizační strategie plánované na období let 2013 až 2017 skutečně snížit“, uvedla v reakci na úspěšné hlasování dánská ministryně životního prostředí Ida Auken minulý týden v Kodani.

Jen tak může být i v budoucnu garantována čistá pitná voda a větší bezpečnost spotřebitele. Nová daň vytvoří rovnováhu mezi ochranou životního prostředí a zachováním konkurenceschopnosti dánského zemědělství. Námitky ze strany producentů brambor a osiv již byly vyslechnuty a zohledněny, zdůraznila ministryně. Podle rezortu životního prostředí musí být nové nařízení ještě předtím, než vstoupí v platnost, schváleno Evropskou komisí. (AgE)

http://www.topagrar.com/news/Home-top-News-Daenische-Regierung-erhoeht-Abgaben-auf-Pflanzenschutzmittel-863565.html

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info