Souhrn událostí uplynulého dne – 21.6.2012

Výzkum: Nevládky pečují o životní prostředí lépe než ministerstvo

Lidé nejvíce z institucí, které pečují o životní prostředí, oceňují obecní úřady a nevládní organizace. Až za nimi skončilo ministerstvo životního prostředí a krajské úřady. Nejhůře je na tom vláda a parlament, říká studie Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Evropská unie žádá zastavit kácení stromů na Šumavě

Do sporu o kácení kůrovcem napadených stromů v lokalitě Na Ztraceném u Modravy se vložila Evropská unie (EU). Komisař EU pro životní prostředí Janez Potočnik je znepokojen nad tím, co se na Šumavě pod současným vedením národního parku děje, a oficiálně požádal o nápravu.

Lesy ČR mezi pěti nejdynamičtějšími firmami v ČR

Lesy ČR dosáhly velkého úspěchu v 18. ročníku žebříčku „100 nejvýznamnějších firem ČR za rok 2011“, jehož tradičním organizátorem je Sdružení Czech Top 100. Dle aktuálně zveřejněných výsledků patří Lesy ČR mezi pět nejdynamičtějších firem v ČR a současně mezi dvě nejlepší firmy v oborové kategorii Zemědělství, lesnictví, těžba dřeva a rybolov.

POZEMKOVÝ FOND ČR PŘEVEDL V LOŇSKÉM ROCE OBCÍM VÍCE NEŽ 1400 POZEMKŮ

Pozemkový fond od roku 1999 bezúplatně převedl do vlastnictví obcí více než 28 400 pozemků o celkové výměře téměř 8 tisíc hektarů, z toho jen za rok 2011 to bylo celkem 1 400 pozemků s výměrou necelých tři sta hektarů.

Pekaři z Plzeňska očekávají na podzim zdražení pečiva

Meziroční zdražení pšeničné i žitné mouky na téměř dvojnásobek povede zřejmě na podzim ke zvýšení cen pekařských výrobků. Kromě cen surovin vzrostly za rok také ceny energií včetně vody minimálně o pětinu. Konkrétní termín zdražení zatím není jasný, záleží na ceně mouky po sklizni.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info