EU a Čína chtějí posílit zemědělskou spolupráci

Evropa se musí učit od čínského zemědělství a naopak. Evropská komise nedávno oznámila, že hodlá s Říší středu posílit diskusi v otázce zemědělství a rozvoje venkova.

Eurokomisař pro zemědělství Dr. Dacian Ciolos podepsal během návštěvy v Pekingu dohodu s čínským ministrem zemědělství Hanem Changfu. Díky pokračujícím a častým rozhovorům o příslušné mezinárodní platformě zemědělské a potravinářské oblasti a v rámci G20 chtějí oba obchodní bloky stanovit společné priority a vnést novou dynamiku do bilaterálních vztahů. Jako možná témata uvádí Komise mimo jiné zajištění potravin, zemědělství přátelské k životnímu prostředí, ekologické zemědělství nebo bezpečnost potravin.

Jak Dacian Ciolos prohlásil, zemědělství má jak pro Čínu, tak i pro EU rozhodující význam. Nový kooperační plán je novým stupněm spolupráce. Mimo to zahájil eurokomisař v Pekingu formální jednání o vzájemném uznávání ekologických výrobků. Čína a EU budou vzájemně hodnotit své aktuální standardy a kontroly. Cílem je dohoda, která usnadní obchodování. (AgE)

http://www.topagrar.com/news/Home-top-News-EU-und-China-wollen-landwirtschaftliche-Kooperation-verstaerken-864897.html

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info