Veterináři vrátili do Polska 3,5 tuny drůbežího kvůli teplotě

Veterináři v tomto týdnu vrátili zpět do Polska 3,5 tuny chlazeného drůbežího masa z Polska, kvůli překročení předepsané teploty skladování o pět stupňů Celsia.

Nedodržení teploty zjistili kontroloři také u dalších prodejců v různých regionech ČR. Ve všech případech bylo zahájeno správní řízení.

Podobný přestupek odhalili například u hovězího a drůbežího masa v Častolovicích v Královéhradeckém kraji a u vepřového a hovězího masa v Přelouči v Pardubickém kraji, kde zároveň zjistili hygienické nedostatky. Ve stejném kraji narazila kontrola také na přítomnost nebezpečné bakterie listerie v 10kilogramovém balení gothajského salámu. "Byla nařízena likvidace výrobku a samozřejmě sanitace provozovny," uvedl mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben.

Ostravská klobása V Dolních Břežanech ve středních Čechách obsahovala drůbeží bílkovinu, ačkoliv to nebylo uvedeno na obale.

Zlikvidovat kvůli prošlému datu minimální trvanlivosti nařídili kontroloři také několik kilogramů zakysané smetany zabavené v tržnici v Praze, salámů v Náchodě, grilovací klobásy v Jindřichově Hradci či šunkového salámu v Pardubicích.

V teplých měsících by si podle Dubna měli lidé dát pozor zejména na teplotu potravin živočišného původu, a to jak při jejich zpracování a prodeji, tak při přepravě domů a následném skladování a přípravě.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info