Souhrn událostí uplynulého dne – 27.6.2012

Na Šumavě by měla zasáhnout ČIŽP, tvrdí ekologové

V šumavské lokalitě Na Ztraceném tento týden pokračuje přes varování evropského komisaře pro životní prostředí Janeze Potočnika kácení stromů. Ekologická sdružení proto čekají na reakci České inspekce životního prostředí, která by v této problematice měla plnit roli dozorového orgánu.

Očekává se stabilizace výroby krmných směsí v EU

Na 55. Výroční valné hromadě Evropského svazu výrobců krmných směsí (FEFAC) poskytli její členové odhady výroby krmných směsí v roce 2011 v EU-27. Celková výroba podle předložených informací dosáhla 151 mil. tun, tj. o 0,3 % méně v porovnání s rokem 2010.

Vláda schválila aktualizaci nákladů na splnění nitrátové směrnice

Vláda dnes schválila aktualizaci nákladů, které si vyžádá plnění takzvané nitrátové směrnice upravující nakládání zemědělců se statkovými hnojivy. ČTK to zjistila na vládním webu. Ke splnění předpisu bude v Česku potřeba letos a v příštím roce investovat celkem ještě zhruba miliardu korun.

TZ - Ministr zemědělství: Stabilitu na trhu s mlékem pomůže zajistit podpora živočišné výroby

Současná situace na trhu s mlékem, zejména jeho klesající cena, a možnosti řešení situace v České republice po ukončení režimu mléčných kvót byly hlavními tématy kulatého stolu ministra zemědělství Petra Bendla. Na Ministerstvu zemědělství se ho dnes (26.6.2012) zúčastnili producenti a zpracovatelé mléka a také zástupci nevládních organizací.

Ceny komodit obchodovaných na Plodinové burze Brno stagnují

Ceny komodit obchodovaných na Plodinové burze Brno stagnují. Nejvýrazněji za poslední dva týdny vzrostla cena krmného hrachu, a to o 80 korun za tunu. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnila Plodinová burza Brno. "Ceny se téměř neměnily, pokud klesaly nebo výjimečně rostly, tak jen minimálně" řekl ČTK sekretář burzy Karel Zezula.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info