TZ - Díky Lesům ČR slouží turistům v Jeseníkách další přístřešek

Lesy ČR v jednotlivých lokalitách postupně zlepšují zázemí pro milovníky výletů a turistiky obecně. Svědčí o tom další možnost chvilky oddechu a posezení, kterou turisté či cyklisté nově najdou v centrální části Jeseníků, v právě otevřeném „Přístřešku na Medvědí“. Stejně tak však přístřešek veřejnosti poslouží i jako ochrana před nepřízní počasí-například silnějším větrem nebo deštěm.

Státní podnik Lesy ČR přístřešek postavil na cestě z Koutů nad Desnou na horní nádrž přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně v okrese Šumperk v Olomouckém kraji. V zimě bude jednoduchá hezká roubená stavba na kamenné podezdívce se šindelovou střechou sloužit běžkařům k úkrytu před zimou na trase okolo Mravenečníku.

Náklady na vybudování přístřešku dosáhly částky jeden milion korun, kterou podnik investoval z „Programu 2020 – zajištění cílů veřejného zájmu u Lesů České republiky“. Program 2020 slouží například k financování obnovy a údržby turistických cest a stezek, naučných stezek, odpočinkových míst, studánek, kulturních památek a mnoha dalších aktivit v lesích.

Přístřešek postavený za osm měsíců v duchu tradiční zástavby jesenického regionu stojí nad turistickém  stanovišti Pod Horní nádrží ve výšce přibližně 1180 metrů nad mořem.

KONTAKT:

Zbyněk Boublík

Tiskový mluvčí Lesů ČR

E-mail: Boublik@lesycr.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info