Kaufland stáhl z prodeje dva čaje kvůli salmonele

Obchodní řetězec Kaufland stáhl z prodeje dvě varianty čaje Grande Rooibos. Laboratorní testy prokázaly přítomnost bakterií salmonely, informovala dnes společnost v tiskové zprávě. Lidé, kteří si výrobky zakoupili, mohou zboží vrátit ve všech prodejnách řetězce.

Podle Kauflandu jde o výrobky Grande Rooibos Tee, 40g, 20x2 g, EAN: 5900888011042, datum minimální trvanlivosti/šarže:05. 2014 / L009K a Grande Rooibos Tee Orange, 40g, 20x2 g, EAN: 5900888011066, datum minimální trvanlivosti/šarže: 05. 2013 / L009K.

"Při správné přípravě čaje nehrozí žádné ohrožení zdraví zákazníků. Návod na přípravu lze najít na obalu (sáček čaje se zalije vařící vodou a nechá pět až osm minut vyluhovat)," uvedl řetězec.

Firma stáhla z prodeje nejen šarže, u nichž byl prokázán výskyt salmonely, ale oba výrobky kompletně. "V současné době tedy nemohou zákazníci žádný z čajů koupit," stojí v tiskové zprávě Kauflandu.

Zákazníci, kteří si podezřelé čaje koupili, je mohou vrátit v jakékoli prodejně Kauflandu. I bez předložení pokladního dokladu jim budou vráceny peníze, informoval řetězec. Zákazníci se ohledně případu mohou dotazovat na bezplatné telefonní lince: 800 165 894.

Střevní bakterie salmonely vyvolávají průjmové onemocnění salmonelózu. Do organismu bakterie pronikají výhradně ústy a vylučují se stolicí, případně močí. Nákaza se přenáší potravinami nebo prostřednictvím nemytých rukou. Salmonelu lze zničit dostatečným tepelným zpracováním potraviny.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info