Souhrn událostí uplynulého dne – 19.7.2012

TZ - Ministr zemědělství Petr Bendl: zemědělci postižení suchem získají úlevy

Úlevy a odklady splátek pomůžou zemědělcům z oblastí zasažených suchem překonat nepříznivý rok. Petr Bendl si osobně prohlédl oblasti na Znojemsku, které letos na jaře postihlo sucho. O následcích nepříznivého počasí mluvil se zemědělci z obcí Trstěnice, Miroslav a Suchohrdly u Miroslavi.

Boj proti kůrovci na Šumavě pokračuje, Na Ztraceném se začne znovu kácet

Boj proti kůrovci na Šumavě se nezastavil, Na Ztraceném se začne během 14 dnů znovu kácet novou šachovnicovou metodou. Loupání na stojato pokračuje také kolem Křemelné a na Smrčině, řekl ve středu agentuře Mediafax mluvčí NP Šumava Pavel Pechoušek. "Práci je třeba udělat do té doby, než kůrovec ze stromů vylétne," dodal Pechoušek.

Jak dokončit ozdravení od IBR

Poslední prosinec 2012 byl stanoven jako termín pro ukončení ozdravovacího plánu od infekční bovinní rhinotracheitidy (IBR), nicméně je možné, aby chovatelé, kteří to za 7 let, která na to měli, a nestihli, požádali místně příslušné krajské veterinární správy o možnost pokračovat v ozdravování.

Změna v administraci dotací v roce 2012

V letošním roce dochází oproti předchozím obdobím ke změně v administraci dotací, a to u zahájení vydávání rozhodnutí opatření SAPS, LFA a NATURA 2000. U opatření SAPS se jedná o posunutí termínu oproti předchozím letům dopředu již na 16. 10. 2012.

Jihočeští zemědělci zatím sklidili jen 23 pct ozimého ječmenu

Deštivé počasí brzdí práce jihočeských zemědělců, kteří zatím sklidili pouze 23 procent ploch ozimého ječmenu. K loňskému 20. červenci přitom měli sklizeno 83 procent stejné obiloviny. Současný průměrný výnos z hektaru činí 4,12 tuny, což je meziročně o 14 procent méně, řekla dnes ČTK ředitelka Jihočeské agrární komory Hana Hricová.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info