Souhrn událostí uplynulého dne – 24.7.2012

Bendl najal právníky za miliony, aby ušetřil

Práci na snížení počtu institucí spadajících pod ministerstvo zemědělství (MZe) považuje úřad ministra Petra Bendla (ODS) za natolik rozsáhlou, že si na ni najalo advokátní kancelář Toman, Devátý a partneři.

Zemědělci odkladům splátek úvěrů nevěří

Zemědělci jsou skeptičtí k plánu ministra zemědělství Petra Bendla (ODS). Ten v pátek uvedl, že jeho úřad bude usilovat o to, aby banky byly vstřícné při odkládání splátek úvěrů zemědělcům postiženým letošním suchem.

Zemědělci zatím sklidili 8 pct obilí a 18 pct řepky

Zemědělci zatím sklidili zhruba osm procent ploch obilí a 18 procent polí s řepkou. V důsledku deštivého počasí v minulém týdnu mají žně ve srovnání s loňskem mírné zpoždění. Průměrné hektarové výnosy jsou nižší než loni, vyplývá z údajů, které dnes ČTK poskytlo ministerstvo zemědělství.

Kvalita vody v České republice se stále zlepšuje

Celková kvalita vody v České republice se za posledních dvacet let významně zlepšila ve všech sledovaných ukazatelích. Většina hodnocených úseků vodních toků je tak klasifikována jako neznečištěná či mírně znečištěná voda.

Na jihu Čech je sklizena necelá desetina úrody obilovin

Na jihu Čech je sklizena necelá desetina ploch obilovin a stejně tak řepky olejné. Pomalu se chýlí ke konci sklizeň ozimého ječmene, zbývá ho posekat zhruba pětina. Jeho výnosy jsou zatím o 11 procent nižší než vloni.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info