Souhrn událostí uplynulého dne – 25.7.2012

Plochy obilovin na jihu Čech se zmenšují, řepky je dosud nejvíce

Zemědělci na jihu Čech po loňské rekordní úrodě letos oseli obilovinami nejnižší plochu za posledních deset let - 144.825 hektarů. Naopak řepku letos sklízejí z dosud největší výměry - 45.807 hektarů. Její plochy se meziročně zvýšily o skoro 3000 hektarů, tedy o 6,4 procenta.

Tendr na propagaci značky Klasa se protáhne do konce srpna

Výběrové řízení na propagaci národní značky kvality potravin Klasa se protáhne, marketingové aktivity proto Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) omezil na minimum. Firma, která má značku Klasa propagovat letos a v příštím roce, by měla být známa do konce srpna, původně ji chtěl SZIF vybrat do konce dubna.

Biomonitoring životního prostředí pomocí včel a jejich produktů

Jedním z organismů, který splňuje obecné předpoklady pro použití jako biomonitor (etologické a morfologické vlastnosti, hojné rozšíření v daném prostředí se stabilní populací, která přichází do těsného kontaktu s přítomnými škodlivými látkami v prostředí), je včela medonosná (Apis mellifera), především kvůli svému způsobu života a těsné vazbě na prostředí, ve kterém žije.

Na plodinové burze rostou ceny všech sledovaných komodit

Na Plodinové burze Brno rostou o jednotky procent ceny všech sledovaných komodit. O devět procent na zhruba 5500 korun za tunu zdražila pšenice potravinářská. Vyplývá to z informací, které ČTK zaslala Plodinová burza Brno.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info