Souhrn událostí uplynulého dne – 6.8.2012

Zemědělská půda zdražuje, její nájem ale pořád vyjde dráž

Prodejní ceny zemědělské půdy v Česku v posledních letech mírně rostou, zdaleka však nedosahují úrovně ve většině západoevropských zemí. Výrazně rychleji se zvyšuje nájemné za zemědělskou půdu, vyplývá z údajů, které poskytlo ministerstvo zemědělství.

Litr mléka za sedm korun Je to málo, přiznává šéf Madety

Generální ředitel a majitel Madety Milan Teplý kritizuje vládu za zvyšování daně z přidané hodnoty. "Když se zvýší daně, tak klesne u potravin jejich spotřeba. Pro nás jako pro producenty to samozřejmě nebude dobré," říká Teplý v rozhovoru pro nové vydání časopisu TÝDEN.

Jihočeským sadařům způsobily bouřky škody desítky milionů korun

Jihočeským pěstitelům ovoce způsobily sobotní bouřky škody v řádu desítek milionů korun. Chelčické Zemchebě, která je v kraji největším ovocnářským podnikem, zničily podle informací ČTK asi 80 procent ovoce. Škody Zemcheba odhaduje nejméně na 25 milionů korun.

O zakázku na vybírání manažerů na MZe usiluje pět firem

Organizovat výběrová řízení na místa vedoucích zaměstnanců ministerstva zemědělství (MZe) chce pět firem. Na dotaz ČTK to dnes uvedl mluvčí ministerstva zemědělství Jan Žáček. Vítěz výběrového řízení by podle Žáčka měl být znám v řádu několika dnů.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info