Evropská komise vydala kladné rozhodnutí o sušenkách Clue Classic

Evropská komise zveřejnila 1. srpna 2012 rozhodnutí, že sušenky Clue dále nebudou patřit do kategorie varovných produktů v systému RASFF. Toto rozhodnutí potvrzuje skutečnost, že produkty společnosti Jutrzenka Colian nejsou zdraví nebezpečné a že jsou vyráběny v souladu se zákony Evropské Unie.

Na základě výsledků inspekce pro výzkum alergenů ve výrobním závodě Jutrzenka Colian potvrdil výkonný inspektor pro hygienu, že společnost používá postupy odpovídající příslušným legálním předpisům a požádal Evropskou komisi o znovu přezkoumání případu.

Evropská komise došla k závěru, že obal sušenek Clue obsahuje kompletní informace pro alergiky o možné přítomnosti alergenních látek a vydala rozhodnutí o přesunutí z kategorie varovných produktů do kategorie sledovaných produktů.

12. července 2012 ohlásila Státní zemědělská a potravinářská inspekce systému RASFF zařazení sušenek Clue do kategorie varovných produktů. Tím byly sušenky kvalifikovány jako zdraví nebezpečné a vyžadující okamžité odstranění z trhu.

RASFF je Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva založený 28. ledna 2002 Evropským parlamentem a radou směrnicí č. 178/2002. Jeho cílem je posílit spolupráci mezi jednotlivými členskými státy a umožnit redukci odbytu nebezpečných potravin a krmiva a chránit tak zdraví spotřebitelů v zemích EU.

Kontakt pro média:

Barbora Dlabáčková, Best Communications

Tel: +420 257 534 867

Mobile: +420 602 161 138

barbora.dlabackova@bestcg.com

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info