Ministr zemědělství Petr Bendl se zúčastní výstavy Země živitelka

Ministerstvo zemědělství představilo aktivity, kterými se chce prezentovat na 39. ročníku mezinárodního agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích, jenž se koná ve dnech 30. srpna až 4. září. Uskuteční se odborné semináře o pozemkových úpravách, o podpoře rozvoje venkova a mnohé další akce.

Ministr zemědělství Petr Bendl se zúčastní slavnostního zahájení výstavy v Pivovarské zahradě ve čtvrtek 30. srpna v 10 hodin, kde již tradičně předá certifikáty národní značky kvality KLASA a ocenění mladým vědeckým pracovníkům pro rok 2012 a rovněž ocenění za nejlepší realizovaný výsledek výzkumu a vývoje v roce 2012. Dále se také zúčastní zahájení Národních dožínek v sobotu 1. září. „Výstavu Země živitelka považuji za jednu ze stěžejních s ohledem na propagaci zemědělského a potravinářského sektoru ve vztahu k veřejnosti. O jejím významu svědčí i to, že se tradičně koná pod záštitou ministra zemědělství,“ řekl Petr Bendl.

S činností Ministerstva se bude moci veřejnost seznámit jak v jeho informačním stánku, tak v expozici, která zahrnuje prezentaci Programu rozvoje venkova, místních akčních skupin, spolupráci se Státním zemědělským intervenčním fondem zaměřenou na výrobky oceněné národní značkou kvality KLASA a projekt „Regionální potravina“.

Stánek Ministerstva bude stejně jako v loňském roce v pavilonu T1. Je navržen ve stylu českého venkova, což poukazuje na odkaz na selskou tradici a na zaměření výstavy. V rámci stánku se představí odborné útvary Ministerstva, například odbor environmentálního a ekologického zemědělství, Úřad pro potraviny, Ústřední pozemkový úřad a další, ale také resortní instituce, jako jsou Státní rostlinolékařská správa, Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský a další.

K dalším aktivitám Ministerstva patří pořádání seminářů, například „Pozemkové úpravy – šance venkova v období od roku 2014“, který se koná ve spolupráci se Spolkem pro obnovu venkova ve čtvrtek 30. srpna. od 14 hodin v pavilonu „Z“. Nezapomnělo se ani na dětské návštěvníky, pro které je připravena například akce „Lesní pedagogika“ nebo v neděli 2. září od 9 do 16 hodin „Den zdraví – aneb rozlučte se s prázdninami“.

Kateřina Böhmová

ředitelka Odboru komunikace MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info