Odčervování prasat snažší

Problémy s tlumením a kontrolou helmintóz u prasat by měl vyřešit nově vyvinutý preparát.

Střevní parazitičtí červi způsobují v mnoha zemědělských podnicích velké problémy. Odčervování (dehelmintizace) se často provádí preparáty podávanými v pitné vodě, úskalím této metody však dosud byla segregace anthelmintika, které se usazovalo. Nově koncipovaný preparát s názvem „Panacur AquaSol“, který společnost MSD Animal Health vyvinula na základě speciální metody, by měl tyto problémy vyřešit. Anthelmintikum firma nabízí v litrových lahvích ve formě suspenze, která se nadávkuje do vodovodního potrubí. 

Během obvyklé doby spotřeby, která se pohybuje kolem osmi hodin, není podle informací výrobce potřeba žádné promíchávání, protože se účinná látka vznáší. Nemůže tak dojít k jejímu usazování a ani k zablokování niplových napáječek. Preparát Panacur AquaSol získal povolení k použití proti škrkavkám a helmintům z rodu Oesophagostomum u prasnic a prasat ve výkrmu. Odčervení se provádí v průběhu dvou po sobě následujících dnů. 

http://www.thepigsite.com

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info