V Olomouci začíná letní etapa mezinárodní výstavy květin Flora

Olomoucké Výstaviště Flora bude ode dneška patřit nejstarší a největší české květinové výstavě Flora Olomouc. Pavilony obsadí květy vrcholícího léta, ale také bylinkové expozice. Poprvé v historii se budou muset návštěvníci obejít bez ústředního pavilonu A, který je uzavřen kvůli chystané rekonstrukci. Podle pořadatelů by se však změny na pořádání výstavy odrazit neměly. Letní Flora Olomouc potrvá do neděle, loni si ji nenechalo ujít zhruba 37.000 návštěvníků.

Hlavní expozici pořadatelé přesunuli do pavilonu H. Má podobu jeruzalémské Getsemanské zahrady. Na největší expozici se letos podepsal opět přední český zahradní architekt Ivar Otruba. Pavilon připomene lidem dobu, kdy se v zahradě podle Bible Ježíš modlil v onu noc, kdy byl římskými vojáky zatčen a později ukřižován.

Letní etapa Flory však zaplní i ostatní výstavnické pavilony. V pavilonu E najdou lidé například bylinkovou expozici, v pavilonu G bude situována mimo jiné oblíbená zahrádkářská poradna. Během letních zahradnických trhů nabídne návštěvníkům květiny, okrasné dřeviny, ale i potřeby pro zahrádkáře na 200 firem, které zaberou plochu 2246 metrů čtverečních. Kromě českých vystavovatelů na výstavišti lidé najdou i odborníky ze Slovenska či Polska.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info