Selské dožínky letos proběhnou v Pardubickém kraji

Letošním hostitelem tradičních Selských dožínek bude farma rodiny Sochorových v Dolanech na Pardubicku. Oslava konce žní proběhne v sobotu 1. září od 15 hodin, celodenní program pro rodiny s dětmi v podobě Farmářských slavností však bude na této farmě připraven již na desátou.

Úrodné Polabí předurčuje tuto rodinnou farmu k čistě rostlinnému zaměření. Na 360 hektarech půdy pěstují Sochorovi hlavně cukrovku, obilí, řepku a slunečnici. Velkým pomocníkem se pro ně v průběhu dvaceti let hospodaření stala nejmodernější zemědělská technika, která bude v podobě výstavy určena očím přítomných tatínků a synů. Ty jistě potěší i sbírka auto-moto veteránů, kterou ve volném čase rozšiřuje a renovuje mužská část rodiny Sochorovy.

Nejen ve znamení rostlinné výroby a techniky však budou letošní dožínky. Sochorovi jsou i nadšenými chovateli drůbeže, konkrétně slepic a hus, na farmě jsou také ustájeni dva koně. Hospodářská zvířata mnoha druhů a plemen proto nebudou chybět. Návštěvníkům bude umožněna i projížďka na koni či ve starém kočáru. Kdo dorazí již kolem poledního, stihne ukázku westernového ježdění, workshop pro celou rodinu na téma „Jak být kamarádem svého dítěte“ či Drum Circle – bubnování pro celou rodinu.

Pořadatelé letošních Selských dožínek – Asociace soukromého zemědělství, farma rodiny Sochorových a ASZ Pardubice, Chrudim - si dovolují co nejsrdečněji pozvat k účasti na akci všechny členy ASZ. Připraveno bude bohaté občerstvení s posezením, k tanci a poslechu zahraje country kapela Průvan. Pro omezený počet zájemců bude zhruba od deseti hodin zorganizována odborná prohlídka farem členů ASZ v okolí (v případě vážného zájmu je možno zažádat o podrobný itinerář na e-mail:kancelar@asz.cz). Tak neváhejte a dopřejte sobě i své rodině po letošních nelehkých žních trochu zábavy. Zlákat k účasti se nechal i ministr zemědělství Petr Bendl.

Hlavní kancelář ASZ

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info