Jihočeská agrární komora vítá Český grunt s jihočeskou příchutí

Regionální agrární komora Jihočeského kraje považuje projekt Český grunt cz za účinný nástroj na podporu výrobců kvalitních regionálních potravinu. Agentuře Mediafax to řekla ve čtvrtek ředitelka komory Hana Hricová.

„Fungování stejnojmenných prodejen dává šanci uplatnit nadstandardní výrobky s jasným domácím původem. Tím pomáhá zejména malým a střední výrobcům uplatnit se v menších „kamenných“ obchodech. Český grunt pomáhá zviditelnit jedinečné jihočeské potraviny pomocí značky Chutná hezky Jihočesky. Právo užívat tuto známku získávají každoročně nejlepší výrobky přihlášené do stejnojmenné soutěže," uvedla Hricová.

Dodala, že by i v zájmu zdejších spotřebitelů uvítala co největší „zasíťování“ Jihočeského kraje prodejnami Český grunt.cz, kde kromě poctivého a čerstvého zboží nechybí vlídný a personál. Cílem společnosti Český grunt cz je prodávat výrobky jen od domácích zemědělců a výrobců. V kamenných prodejnách společnosti najdou lidé potraviny, které dříve mohli koupit jen na farmářských trzích.

"Nabízíme tam kvalitní potraviny pouze českého původu s minimem konzervantů a umělých dochucovadel. Přednost dáváme malým a středním dodavatelům a samozřejmě nabízíme i výrobky ohodnocené značkou Chutná hezky Jihočesky. Naším cílem je rovněž co nejširší síť prodejen ve všech krajích," řekl jednatel firmy Jiří Málek. Prodejny se v Jihočeském kraji nacházejí v Českých Budějovicích, Písku a Táboře.

Dobrin Stojčev

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info