FAO snižuje prognózu produkce rýže

FAO koriguje prognózu světové produkce rýže pro rok 2012 na 724,5 milionů tun. 

Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) korigovala svou prognózu světové produkce rýže pro rok 2012 na 724,5 milionů tun. Za příčinu tohoto poklesu o 7,8 milionů tun FAO považuje mimo jiné slabší monzunové deště v Indii. Navzdory tomuto poklesu však globální produkce rýže stále ještě mírně převyšuje velmi dobrý výsledek z minulého roku. 

Také prognóza produkce pro Kambodžu, Tchai-wan a Severní a Jižní Koreu byla snížena. Sklizené množství by zde mohlo poklesnout pod úroveň roku 2011. 

Vyšší produkci rýže v meziročním srovnání očekává FAO mimo jiné v Číně, Indonésii a Thajsku. Celkem by mohlo být v tomto roce v Asii sklizeno 657 milionů tun surové rýže – o 0,4 % více než v roce 2011. V Austrálii se počítá se vzestupem produkce o 32 %, v Africe o více než 3 %. V Latinské Americe se očekává pokles produkce rýže v meziročním srovnání o 7 %. (AgE) 

http://www.topagrar.com/news/Markt-Marktnews-FAO-senkt-Prognose-zur-Reiserzeugung-913707.html

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info