Prezentace SZIF na agrosalonu Země živitelka 2012

Státní zemědělský intervenční fond představil na tiskové konferenci pořádané Výstavištěm České Budějovice pod záštitou Ministerstva zemědělství chystaný program prezentace Fondu, ale i národních značek kvality KLASA a Regionální potravina, jejichž administraci má na starosti.

Státní zemědělský intervenční fond se letos bude prezentovat na společné expozici výrobců oceněných značkou kvality KLASA, které bude umístěna na 300 m2 výstavní plochy v pavilonu T1. Na výstavě se bude prezentovat celkem 23 společností, které představí oceněné výrobky. Z toho 21 firem bude na stánku KLASA v osobním zastoupení a dva výrobci se budou prezentovat formou ochutnávek a propagace svých výrobků ve vitrínách. V rámci expozice bude možné ochutnat a zakoupit tyto výrobky za zvýhodněnou cenu. Součástí expozice SZIF/KLASA bude rovněž informační pult SZIF, kde bude zajištěna po celou dobu konání veletrhu informační služba určená především odborné zemědělské veřejnosti vč. zde informační materiálů o činnosti SZIF a dotačních titulech.

V rámci zahájení veletrhu se 30. srpna od 10.00 hodin v prostorách Pivovarské zahrady bude již tradičně konat 9. ročník slavnostního předávání certifikátů národní značky kvality KLASA. Ocenění převezmou celkem čtyři výrobci z rukou ministra zemědělství a ředitele SZIF.

Oblíbená značka Regionální potravina se představí expozicí ve formě centrálního ostrovního stánku o rozloze 60 m², rovněž v pavilonu T1. Součástí bude i podium, na kterém se po celou dobu výstavy bude konat pestrý doprovodný program vč. kulinářské show. Kolem centrálního stánku (po obvodu pavilonu) se pak rozprostře 13 menších stánků pro prezentaci jednotlivých krajů o celkové rozloze 330 m². Na každém stánku se producenti pochlubí vítěznými produkty, oceněné značkou Regionální potravina. Návštěvníci tak budou mít jedinečnou možnost na výstavě ochutnat to nejlepší z každého kraje, a kdo neodolá, může si odnést lahodné pochoutky domů.

Každý den se v rámci expozice Regionální potravina představí několik krajů. Každý z nich pojal svou prezentaci jinak. Za některé kraje přijedou jejich oficiální představitelé, z dalších dorazí ocenění výrobci. K vidění budou ukázky tradiční řemeslné výroby, výroby sýrů, pečení štramberských uší, či tradiční pečení chleba. Doplní je vystoupení folklórních souborů nebo cimbálovky.

„Věřím, že expozice značek KLASA a Regionální potravina bude patřit k tomu nejpestřejšímu, nejzajímavějšímu a nejzábavnějšímu, co bude letos na Zemi živitelce k vidění“, říká Roman Boček, náměstek ministra zemědělství, pověřený řízením SZIF.

Petr Hlavatý,

tiskový mluvčí SZIF

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info