Mediální magnát Babiš zvyšuje kapitál v novém týdeníku o 50 milionů

Akciová společnost AGF Media miliardáře Andreje Babiše, která vydává nový zpravodajský týdeník 5 + 2 dny, plánuje zvýšit základní kapitál z nynějších dvou milionů korun na 52 milionů korun. Akcie budou nabídnuty k úpisu Babišově firmě Agrofert Holding, která je stoprocentním vlastníkem AGF Media.Základní jmění společnosti AGF Media má být navýšen peněžitým vkladem. Rozhodnutí zvýšit kapitál zdůvodnilo vedení firmy AGF Media snahou posílit kapitálovou stabilitu a finanční situaci společnosti.

První číslo regionálního týdeníku 5 + 2 dny vyšlo na začátku března v deseti západočeských okresech. Do konce července jeho distribuce pokryla celou Českou republiku při nákladu milion výtisků. Společnost AGF Media nyní zaměstnává přibližně 200 lidí, z toho 160 novinářů. Její letošní náklady jsou podle Hospodářských novin plánovány na 200 milionů korun.

Milionovým nákladem se AGF Media řadí mezi největší tuzemské vydavatele. Hlavní konkurencí týdeníku 5 + 2 dny, který se soustředí na zpravodajství z krajů a okresů, jsou regionální Deník a týdeníky vydavatelství Vltava-Labe-Press. Zdarma rozdávané týdeníky Sedmička se během letošního jara z regionů stáhly.

Týdeník 5 + 2 dny, který měl na konci července 77 mutací, je zdarma. Největší část nákladu je distribuována obyvatelům do schránek. Týdeníky jsou dále dostupné ve stojanech na veřejných místech, část rozdávají kameloti. O zpoplatnění titulu vydavatelství uvažuje jen v případě, že lidé budou chtít 5 +2  dny dostávat přímo do svých schránek i v budoucnu. List by pak stál sedm korun.

Český miliardář Babiš, který má slovenský původ, je s odhadovaným jměním kolem 20 miliard korun považován za jednoho z nejvlivnějších a nejbohatších podnikatelů v Česku. Babiš loni založil protikorupční hnutí ANO 2011, se kterým se chce zúčastnit parlamentních voleb v roce 2014. To, že mu regionální týdeníky v předvolební kampani mají pomáhat, Babiš odmítá.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info