Země živitelka startuje. Chce ukázat budoucnost

Svátek zemědělců je opět tady. Již 39. ročník mezinárodní výstavy Země živitelka se koná na výstavišti v Českých Budějovicích od 30. srpna do 4. září. Je to jediná prohlídka v republice, která zahrnuje celý agrární sektor.

S průměrným počtem 100 000 návštěvníků každý rok patří mezi nejnavštěvovanější. Lze říct, že si zde dávají dostaveníčko všichni, kdo v tomto odvětví mají co říct. Velký prostor zde nachází i téma rozvoje života na venkově. Ne náhodou je proto mottem akce „Budoucnost českého zemědělství a venkova".

Důležitou součástí veletrhu je také prezentace místních a oblastních potravin, zejména těch, které se pyšní značkou kvality Klasa. Výrobci letos představí i novou značku „Český výrobek", za kterou stojí Potravinářská komora ČR. Cílem je prosadit na tuzemském trhu chutné, tradiční či speciální potraviny domácího původu, a přesvědčit tak spotřebitele k jejich vyhledávání a nákupu.

Pevnou součástí agrosalonu je i Mezinárodní výstava družstevnictví s aktuálními informacemi o výrobním a spotřebním družstevnictví. Tvorba a ochrana životního prostředí, zastřešená názvem Ekostyl, pak vytváří jedinečné prostředí pro prezentaci firem zabývajících se alternativními zdroji energie, ekologickými technologiemi, stavbami a ekologicky šetrnými výrobky. Tradičně bude na Zemi živitelce ke zhlédnutí pestrá a bohatá přehlídka zemědělské techniky, expozice ovocnářů, zelinářů, zahrádkářů, včelařů a chovatelů.

Více informací

- Mezinárodní výstavu Země živitelka můžete navštívit od 30. srpna do 4. září 2012, každý den od 9 do 18 hodin, poslední den do 17 hodin.

- Více na www.vcb.cz.

PETR KOUTNÝ

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info