Lesy České republiky podpořily záchrannou stanici v Makově na Písecku

Za výrazné pomoci a podpory státního podniku Lesy ČR byla dnes slavnostně po tříleté rekonstrukci otevřena záchranná stanice v Makově nedaleko obce Čížová na Písecku v Jihočeském kraji, kterou provozuje místní organizace Českého svazu ochránců přírody (ČSOP). Celý areál stanice byl zrekonstruován a zmodernizován také za podpory Operačního programu Životní prostředí a Města Písek. Rekonstrukce probíhala za provozu. I proto dnes ochránci přírody vypouštějí do přírody najednou jedenáct vyléčených pacientů - 3 poštolky, 1 motáka pochopa a večer také 7 mláďat puštíků obecných.

V areálu záchranné stanice u malebné hájenky v Makově byly vybudovány jak nové ubikace pro zvířata, tak i nové, moderně vybavené provozní zázemí - ošetřovna, sklad, přípravna krmiva, denní místnost. Jako základní materiál bylo při rekonstrukci použito dřevo. Dřevěný je i pavilon pro environmentální výchovu, který byl vybudován rovněž díky pomoci Lesů ČR.

Stanice je otevřena veřejnosti. Návštěvníci mohou v expoziční části sledovat například hrátky jednoho z mála párů vyder, které se u nás v zajetí rozmnožují, či poslouchat poutavé vyprávění při komentované prohlídce. Díky webové kameře mohou sledovat dění ve stanici zvídaví milovníci přírody z celého světa na adrese www.makov.cz .

Spolupráce mezi Lesy ČR a ČSOP letos probíhá již 14. rokem. Uskutečňuje se jak v praktické ochraně přírody, tak i v ekologické výchově. Spolupráce lesníků a ochranářů na konkrétních lokalitách a projektech se však datuje již od vzniku ČSOP v roce 1979.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info