Slavnostní Valná hromada k 20. výročí založení Asociace farmových chovů jelenovitých ČR

Slavnostní Valná hromada AFCHJ ČR se konala v reprezentačním sále „konírna“ na zámku Dobříš ve středu 5. září 2012. Sedmdesát členů AFCHJ a pozvaní hosté, mezi nimiž nechyběl ani tajemník Asociace soukromého zemědělství Ing. Jaroslav Šebek, se sešli v tomto krásném prostředí, aby si připomenuli významné výročí.

V předsálí byla umístěna přehlídka paroží jelenů a daňků ukazující kvalitu chovaných zvířat a prezentace firem dlouhodobě spolupracujících s AFCHJ. Patří mezi ně Pilecký, prodej a montáž plotů; Maria Vet s.r.o., imobilizační technika a VVS Verméřovice s.r.o., výrobce minerálních a doplňkových krmiv.

Hlavním bodem programu bylo seznámení přítomných s historií asociace. Na toto téma přednesli referáty s obrazovou prezentací zakladatel AFCHJ a minulý president Prof. Ing. Luďěk Bartoš, DrSc., který byl v průběhu Valné hromady zvolen čestným presidentem, a Ing. Václav Pařízek. Byl tak připomenut celý nelehký vývoj této organizace. I když se zdálo, že zahrnutím farmové zvěře mezi hospodářská zvířata novelou veterinárního zákona v roce 1999 bude pokračovat normální vývoj, trvalo přes 10 let, než se podařilo prosadit přijatelná legislativní pravidla. Ze strany MZe ani SVS nebyla ochota přijmout nový chovatelský obor, který vznikl diverzifikací zemědělské činnosti a o který mají lidé na venkově zájem. O tomto zájmu svědčí stále narůstající počet farem jelenovité zvěře.

Po vystoupení hostů následoval oběd v Zámecké restauraci s možností prohlídky zahrad i vlastního zámku – majetku rodiny Colloredo-Mannsfeldů.

Ing. Václav Pařízek, president AFCHJ

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info